UWV Werkfit maken

UWV  Werkfit maken

UWV biedt `werkfit maken` trajecten aan. Aanmelden voor dit traject kan via uw UWV-contactpersoon.  Werkfit maken bestaat uit verschillende activiteiten, u bepaald samen op welke activiteit de focus ligt.

Binnen de dienst Werkfit maken gaat u met MAA – coaching aan de slag om uw persoonlijke effectiviteit te verbeteren en om uw arbeidsmarktpositie in kaart brengen en om uw werknemersvaardigheden te versterken.

De UWV heeft hiervoor drie kerncompetenties opgesteld:

A. Verbeteren van persoonlijke effectiviteit

Werkwijze en specialisme

Bij het verbeteren van uw persoonlijke effectiviteit ligt de focus op het verhogen van de fysieke en psychische weerbaarheid. Tijdens de activiteiten voor het verbeteren van uw persoonlijke effectiviteit leert u om te gaan met uw belemmeringen. Wanneer u belemmeringen ondervindt gaat u samen op zoek hoe u hiermee kunt omgaan zodat deze u niet langer tegenhouden in uw terugkeer op de arbeidsmarkt. Dat kan zich zowel in de persoonlijke-als leefsfeer voordoen.

Instrumenten en methodieken

In overleg kan paardencoaching en of wandelcoaching als ondersteuning worden ingezet,  met als doel het verhogen uw fysieke en mentale weerbaarheid. Beiden diensten, paarden en wandelcoaching Be the fittest horen bij het bedrijf MAA – coaching en kunnen ingezet worden.

B. Uw Arbeidsmarktpositie in beeld brengen

Werwijze en specialisme

Om uw arbeidsmarktpositie in beeld te brengen, gaat u samen met uw coach capaciteiten en vaardigheden in beeld brengen in relatie tot de arbeidsmarkt. Hierdoor wordt vrij snel duidelijk waar voor u de beste kansen liggen en in welke richting, passend bij uw mogelijkheden, opleiding, interesse, affiniteit en werkervaring.

Instrumenten en methodieken

Vragenlijst persoonlijke kwaliteiten, competenties en ontwikkelpunten inventariseren en in kaart brengen van het persoonlijk netwerk.

C. Versterken van werknemersvaardigheden

Werkwijze en specialisme

Het versterken van werknemersvaardigheden zal worden ingezet als u langer uit het arbeidsproces bent, er wordt gewerkt aan het weer opbouwen van arbeidsritme en vaardigheden. Er kan gekozen worden voor vrijwilligerswerk of een werkervaringsplek. De in te zetten instrumenten worden in overleg met u gekozen.

Instrumenten en methodieken

Actief participeren in vrijwilligerswerk of een werkervaringsplek met een persoonlijk begeleider op de werksetting.

Wat levert onze coaching u op?

  • Zelfvertrouwen, energie  en balans.
  • Regie over leven en werk weer terug.
  • Ontdekken van talenten, uitdagingen en doelen.
  • Tevreden en voldoende zin om een volgende stap te zetten.
  • Werkfit aan het werk.

Visie van de coaches
De coaches van MAA – coaching hebben veel ervaring en zijn deskundig in het begeleiden van UWV re-integratietrajecten. Daarin zijn wij altijd gericht op creëren van mogelijkheden. Wij weten ook uit jarenlange ervaring wat nodig is om weer aan het werk te komen en hoe u dat aanpakt.

Meer weten?
info@maa-coaching.nl of bel 055 5348740 of 0651412350. We maken graag persoonlijk kennis in een kosteloos gesprek.

Werkgevers Werknemers Stappenplan Cliënten van UWV